Jurnal de Trestie Cititoare #3 – 1 iulie 2015

Din motive obscure, deşi am program de vacanţă şi pierd nopţile cu tot felul de minunăţii, mă trezesc în continuare (şi acum, fără alarme!) la ore foarte străvezii dimineaţa (6.30-7.00-8.00…). Dar nu mă pot plânge. Dimineţile în care sunt trează devreme devin, de cele mai multe ori, foarte productive. Azi, de exemplu, până în ora 11.00, strânsesem deja o grămadă de linkuri pe care abia aşteptam să le lipesc aici. Pentru că “sharing is caring”, nu?

  •  Am stat câteva ore pe Ted şi am consumat bucăţele de informaţie delicioase, pentru lingvistul din mine. Aici playlist fain cu filmuleţe cu şi despre cuvinte în secolul 21.

Preferatele mele:
Erin McKean, energie, umor, informaţie brici. Cine ar fi crezut că lexicografii sunt oameni cool? Vorbeşte despre nevoia de a actualiza nu doar formatul dicţionarelor ci şi prejudecăţile noastre despre ce cuvinte merită sau nu merită să ajungă în dicţionare.
Anne Curzan, despre cum ajung cuvintele precum LOL şi YOLO în dicţionare şi de ce acesta nu e un lucru rău şi cine sunt oamenii care votează Cuvântul Anului.
Terry Moore, explică în 4 minute de unde până unde X a ajuns să reprezinte ceea ce este necunoscut, de la algebră până la Dosarele X.

  • Terry Pratchett, Neil Gaiman – Good Omens, de la 50% la 70%

[Lui Crowley] îi plăceau destul de mult oamenii. Ceea ce este un defect major la un demon.
Da, făcea tot ce-i stătea în putinţă să le nenorocească vieţile scurte, asta îi era meseria, dar nimic din ce ar fi putut el inventa nu era nici pe jumătate atât de rău precum lucrurile pe care le inventau ei înşişi. Erau foarte talentaţi la asta. Aşa erau construiţi. Născuţi într-o lume care le era potrivnică din mii de motive mărunte, îşi cheltuiau mai toată energia ca să strice lucrurile şi mai tare.

  • Greek Epic Fragments, editat şi tradus de IMG_20150630_224255Martin West, 2003 – The Trojan Cycle: Aethiopis

Aethiopis preia acţiunea de unde ne-a lăsat Iliada. Noi aliaţi ai Troiei îşi fac apariţia. Aflăm că Ahile a fost înmormântat pe Insula Şerpilor. Da, da, aia pe care o ştim noi.

  • Am desenat o Trestie Cititoare de manuscrise antice 😀

About danymavlea

Literature corrupted mind, avid reader, occasional writer and illustrator, crazy cat lady in the making, teacher, daughter and friend.
This entry was posted in Jurnal de Trestie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s