Jurnal de Trestie Cititoare #4 – 11 iulie 2015

E sâmbătă şi sunt liberă dar, din motive cu totul de neînţeles, m-am trezit din nou devreme. Aşa că mi-am propus să folosesc dimineaţa asta câştigată pe neaşteptate pentru a termina volumul Greek Epic Fragments.

După cum mai povesteam şi acum câteva zile, este vorba despre fragmente de poeme epice greceşti, aproape contemporane cu Iliada şi Odiseea. Există mai multe cicluri în acest volum.

Laocoon si fii sai, atacati de serpi deoarece au incercat sa-i previna pe troieni sa nu aduca in cetate calul de lemn lasat de greci. Pictura de El Greco.

Am citit deja seria de poeme thebane, cu Oedipus şi urmaşii lui. Acum când scriu, aproape am terminat ciclul troian, l-am dus şi pe Odiseu acasă, urmează să aflu ce a făcut după ce a săpat de peţitorii Penelopei. Acest poem se numeşte Telegonia sau Thesprotis şi este ultimul din seria cu Troia. Urmează câteva poeme cu Heracles şi Theseu şi câteva genealogii.

De asemenea, în weekendul acesta trebuie să-mi pun în ordine notiţele pentru Fukuyama, State Building şi să mă ocup de un nou volum ‘serios’, Think de Simon Blackburn din lista de cărţi super-serioase 😀

Cât despre literatură, săptămâna asta am dat gata Good Omens şi am început Jurnalul lui Anne Frank  pe care l-am găsit surprinzător de interesant. Nu ştiu de ce mă aşteptam să nu-mi placă foarte tare. Mai am cam 50 de pagini şi îl închei după care sper să mă apuc serios de Orlando  de Virginia Woolf, o datorie mai veche, din facultate.

Cam atât la ora asta. Un weekend răcoros tuturor!

About danymavlea

Literature corrupted mind, avid reader, occasional writer and illustrator, crazy cat lady in the making, teacher, daughter and friend.
This entry was posted in Jurnal de Trestie and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s