50! (Jurnal de Trestie Cititoare #5)

E 12 iulie, aproape 13, şi tocmai am trecut de 50!IMG_20150713_092520
50 de titluri de cărţi pe anul ăsta! Şi ca să nu ziceţi că doar mă laud, am să vi-l prezint azi şi pe Frankie. (Foto) Iar lista completă se găseşte aici.

Pe Frankie îl cheamă Frankie pentru că e lipit, cusut, capsat din o mie şi una de foi. Frankie nu a fost resuscitat cu electricitate dar am ajuns să ţin la el de parcă e un animăluţ de companie cu nevoi speciale.Frankie este ceea ce mi s-a recomandat să fac timp de 12 ani, în şcoală şi liceu, iar eu nu am făcut. Un caiet cu’fişe de lectură’.
IMG_20150713_092918Desigur, Frankie nu conţine comentarii şi demonstraţii că opera X e baladă. Frankie în schimb e doldora cu citate care mi-au rămas lipite de minte şi suflet din cele 50 de cărţi citite de la începutul anului până acum.

IMG_20150713_092605

 

 

Nu mă înţelegeţi greşit, nu-s citate cu “dragostea este…” şi “viaţa trebuie…”. De obicei sunt citate pe care mi le-am păstrat pentru că sunt reprezentative pentru stilul autorului, o descriere faină de personaj, o poantă bună de la Terry Pratchett etc. Dacă tot suntem şoareci de bibliotecă să furăm şi nişte meserie 🙂

IMG_20150713_092544De asemenea, pe cât posibil, am notat şi câte un mic rezumat ca să nu uit complet subiectul. Frankie se plimbă cu mine mai mereu pentru că se întâmplă adesea să am câte o pauză în mijlocul zilei între lecţii, uneori neaşteptate. De obicei profit de pauzele astea ca să mai copiez citate, să-l pun la curent cu ultimele chestii citite etc.IMG_20150713_092530

 

Şi pentru că Frankie arată aşa cum îl vedeţi  (colorat, grăsan, ciufulit) câţiva elevi de-ai mei s-au îndrăgostit de el şi s-au apucat să-şi facă propriile caiete în care să povestească ce citesc. Fără să-i pun eu… Puterea exemplului, vorba ceea.

IMG_20150713_092858

(Fraţii mai mari ai lui Frankie sunt nişte bibliorafturi foarte serioase pe care vi le arăt altă dată în care am luat notiţe la modul academico-tocilăresc pe marginea textelor antice pe care le-am citit/studiat. )

Eu mă retrag acum cât noaptea e încă tânără. Dă Frankie de băut.

 

About danymavlea

Literature corrupted mind, avid reader, occasional writer and illustrator, crazy cat lady in the making, teacher, daughter and friend.
This entry was posted in Jurnal de Trestie, Reading Challenges and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s