Jurnal de Trestie … Călătoare #8 – 1 august 2015

Bonjour! Că de când nu ne-am văzut, multă vreme a trecut!

Dar să ştiţi că am avut absenţă motivată. Săptămâna asta care trage să se încheie acum, Trestia Cititoare a fost la munte cu nişte pui de trestie.

IMG_20150726_115033

Am primit acum vreo lună o invitaţie să însoţesc două eleve de-ale mele pentru o săptămână la munte şi cum abia aşteptam să fug din caniculă, am zis repede: “dadadada!!”
Nu mă apuc să povestesc acum cât de răcoare era şi cât de linişte şi ce energizant era aerul ca să nu vă fac să înghiţiţi în sec. Dar o să vă povestesc despre programul meu de Trestie Cititoare/Călătoare.

Albă-ca-Zăpada
Dimineaţa mă trezeam destul de devreme, în ciuda IMG_20150726_181451faptului că seara nu-mi duceam frunzele la culcare mai devreme de doişpe-unu. (Cine se gândea că un joc de renţ durează atâââtt??) Puietul de trestie (la început trei, apoi au rămas doi) se trezea abia mai târziu aşa că eu îmi făceam cafeaua, îmi luam ceva de ronţăit şi ieşeam afară în foişor. Unde era frig!! După telefonul regulamentar către Trestioiul Şef (aka “tata”) mă apucam de citit.

În momentele astea eram mai mereu întreruptă de tot felul de animăluţe. Pisica care mi-a aterizat în cana de lapte în prima zi, cuţu Rafael din vecini, melci, ilene, muscuţe şi albine, codobaturi, vrăbii abonate la frimiturile mele. Când se trezea puietul, le dădeam raportul cu ce bestiuţe m-au mai vizitat. De-aia şi-au amintit de scena AIA din Albă-ca-Zăpada.

#trestiavânătoareIMG_20150724_182627
Anticipând o săptămână de linişte şi aer curat, mă înarmasem cu Kindle (1844 de cărţi) şi încărcător de Kindle. Cu toate acestea, am descoperit cu mare plăcere că toată casa care m-a găzduit era plină de cărţi!! În primele zile, organizând un pic locul, am vânat câteva cărticele numai bune de ronţăit. După modelul pescarului care merge să doarmă pe baltă şi să mănânce numai ce prinde, aşa mi s-a părut şi mie mult mai interesant să citesc ce vânez prin casă şi nu am deschis deloc conservele de acasă.

Puiet de Trestie Cititoare/DesenatoareIMG_20150727_164207
Puii de trestie cu care am plecat la drum aveau şi ei propriile liste de lecturi. Puiul mai mare învaţă pentru facultate. V-am mai povestit de lista ei, aici. Puiul mai mic are listă de lecturi de vacanţă pentru clasa a 7-a şi zilele astea se lupta cu Hanul Ancuţei. Cu puiul mai verde am şi desenat un pic. Am avut un al treilea pui pentru vreo patru zile, fără listă de lecturi, dar l-am corupt să desenze cu noi. Nimeni nu scapă! Astfel că, deşi nu îmi propusesem să le impun niciun fel de program academico-intelectual, au fost mai multe dimineţi şi după-amiezi în care eram trei Trestii Cititoare, care mai mare, care mai mic, ronţăind cărţi cu garnitură de oreo/alune/nectarine.

#trestiecălătoareIMG_20150726_114932
În afară de ronţăit cărţi şi îngrijit puietul de trestie, am întreprins şi două plimbări pe dealuri/munte care s-au lăsat, în afară de un pic de febră musculară, cu o dorinţă acută de a mă muta în vârf de munte cu tot cu cărţi şi pisici. De asemenea, am văzut doi viţei de o zi, ciuperci mov/pestriţe/galbene ca în Alice în Ţara Minunilor, am mâncat zmeură direct din tufă şi m-am plimbat şi cu căruţa.

Ce am cititIMG_20150728_120355-1
Din ceea ce am vânat prin casă, am citit în vreo trei zile un volum de povestiri de Scott-Fitzgerald, Vijelia, romanul de debut al lui Gabriel Garcia Marquez (o zi) şi Jucătorul de Dostoievski (o zi), după care, în ultima zi, am început Cele mai frumoase povestiri de Herman Hesse, pe care le-am luat la pachet la Bucureşti. În afară de asta, am mai citit un pic din Fukuyama, State Building şi din Think de Blackburn.

Cam asta se întâmplă când se mută Trestiile Cititoare o săptămână la munte.
Acum dispar un pic în volumul acela de Hesse. Vă las cu câteva imagini cu brazi şi blănoşi.

Revin curând să vă povestesc despre câteva chestii pe care le-am citit înainte de a fugi la munte, cum a fost cu prima carte pe care am terminat-o în spaniolă, două-trei poveşti cu greci şi pasaje preferate din cărţile ronţăite săptămâna asta.

IMG_20150726_115026 IMG_20150727_164139  IMG_20150723_104536

IMG_20150725_204257

About danymavlea

Literature corrupted mind, avid reader, occasional writer and illustrator, crazy cat lady in the making, teacher, daughter and friend.
This entry was posted in Calatorii, Jurnal de Trestie, Teaching and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s